Tvorac ovog čuvenog recepta je opatica Hildegard fon Bingen, koja je živjela prije 800 godina. Kasnije su njen recept za srčane probleme preuzeli i poznati doktori.
Opatica savjetuje da svako domaćinstvo treba da ima ovaj recept kojim se postižu neobični uspesi. Ovaj recept prenijela je čuvena travarka Marija Trebem, autorka knjige “Zdravlje iz božije apoteke”.
Ovaj prirodan lijek za srce se pokazao uspješnim kod srčanih slabosti i pravih srčanih oboljenja. Koristi se kada osjetite bilo koje srčane tegobe poput probadanja, treperenja, preskakanja, usled stresa.
Sastojci:
- 10 svježih stabljika peršuna (bez korijena),
- litar domaćeg crnog ili belog vina,
- dvije kašike vinskog sirćeta,
- 300 g prirodnog meda.
Priprema:
Deset svežih stabljika peršuna zajedno sa listovima stavite u litar čistog prirodnog vina i dodajte 1-2 velike kašike čistog vinskog sirćeta.Kuvajte 10 minuta na tihoj vatri (vodite računa, može da pjeni). Poslije dodajte 300 grama pravog pčelinjeg meda i ostavite da se lagano kuva još 4 minuta. Vruće vino procijedite i još toplo stavite u boce, koje su prethodno isprane jakim alkoholom. Dobro zatvorite. Talog koji se stvara nije štetan i slobodno se može piti.
Upotreba:
Napitak se koristi svakodnevno, po supena kašika do prestanka tegoba. Za teže bolesti potrebno je koristiti duži vremenski period.Za više informacija posjetite nasu facebook stranicu. Kliknite ovdje
Nema komentara:
Objavi komentar